BOLU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YAPILACAK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YAPILACAK  ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

  06/10/2016 Perşembe günü  Milli Eğitim Müdürümüz başkanlığında, Müdürlüğümüz toplantı salonunda resmi/özel okul ve kurum müdürlerinin katıldığı yeni öğretim yılında yapılacak olan çalışmaları değerlendirmek üzere bir toplantı yapıldı.  Toplantıya  Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz,  Maarif Müfettişleri Başkanımız Tuncay Erdoğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız İbrahim Kunuk ve İbrahim Ercivan,  Şube Müdürlerimiz ve okul müdürleri katıldı.

 Toplantıda Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz şunları söyledi:

 2016/2017 eğitim öğretim yılına 250’ye yakın kurumumuzla hiçbir aksamaya meydan vermeden başladık.

 Öncelikle bütün milletimize geçmiş olsun. 15 Temmuz gecesi yitirdiğimiz 241 şehidimize Allah´tan rahmet diliyor, 2194 yaralımıza da acil şifalar diliyorum. Bu süreçte bizler milli eğitim camiası olarak çok büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Gerek 15 Temmuz gecesinde gerekse sonraki günlerde gerçekleşen demokrasi dayanışması gecelerinde hep birlikte demokrasimize sahip çıktık, sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Darbe kalkışmasında fedakarlık örneği gösteren, cuntaya karşı çıkan bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerle de gurur duyduk.

 Tüm okullarımızı siz değerli idarecilerimizle birlikte eğitim öğretim yılına yetiştirdik. Yaz döneminde inşaat ve tadilat çalışmalarını gerçekleştirdik. Eğitim öğretim denildiğinde okullarımıza devletimiz tarafından gerekli destek veriliyor. İlimizde Hükümetimizin öngördüğü normal öğretime geçme konusunda herhangi bir sıkıntı yok.

 Değerli arkadaşlar okullarımızda bizim öncelikli hedefimiz eğitim öğretim  başarısıdır. Akademik anlamda başarı çıtasını  yükseltmeyi amaçlıyoruz. TEOG sınavlarında bu sene bir artış sağladık ama  başarımızı daha da arttırma gayretinde olmalıyız. Okul müdürleri olarak sizlerin de başarı grafiğini yükseltme çalışmalarında doğrudan destek olmanızı bekliyoruz.Öğretmenlerle birlikte toplantılar düzenlemelisiniz. Branş öğretmenleriyle zümreler halinde toplantılar düzenlemelisiniz. Eğitim öğretim odaklı çalışmalısınız. Öğretmenlerimize de aynı şeyi söyledim; kendinizi yenilemeli, değişen eğitim koşullarına adapte olabilmelisiniz.

 Okullarımızda açtığımız destekleme yetiştirme kurslarına gereken önemi vermelisiniz. Bu konuda kesinlikle taviz vermemelisiniz. Birkaç okulun öncü olması değil  amacımız. Bütün okulların destekleme yetiştirme kurslarında öne çıkmasını istiyorum.

 Değerli arkadaşlar, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında maalesef en çok etkilenen kurumlardan biri de biziz. Bu saldırı devletin doğrudan kalbine ve beynine yapılmış bir saldırıdır.

 Okul güvenlik tedbirleri konusunda almış olduğumuz kararlar var. Okullarımızdaki kameraları  sadece okul içi değil okul bahçesi ve çevresine de yerleştirmeliyiz. Okul  içinde, bahçesinde ve çevresinde kesinlikle sigara içilmemeli ve sattırılmamalı. Bu konuda kesinlikle taviz verilmemeli, disiplin yönetmeliği devreye sokulmalıdır. Okul çevresine yabancı araçların park edilmemesi konusunda da hep beraber tedbirlerimizi almalıyız.

 Öğretmenlerimiz sadece dersi veren kişi olmamalı, öğrencilerimizi projere de teşvik etmeliler. Okul takvimimizin son haftalarında öğrencilerimizde yaşanan rehaveti de sosyal faaliyetlerle desteklemeliyiz. Her okulun bir projesi olsun. Sizden istirhamım proje yapmayan okulumuzun kalmamasıdır. Bilim Sanat Merkezimize öğrencilerimizi teşvik etmelisiniz. “Değerler Eğitimi”ni çok önemsiyoruz. Özellikle okul öncesi ve ilkokullarda mutlaka “Değerler Eğitimi” çalışmalarını yapmalıyız. Her okul türünün kendine özgü çalışmaları mutlaka olmalıdır. Bolu spor alanı ve tesis imkanı açısından çok elverişli, bu imkanlardan mutlaka faydalanalım. Avrupa ülkelerinde şu anda meslek liseleri oranı hedefi  %70 seviyelerinde bizim hedeflerimizde de meslek liselerinin sayısını arttırmak var.

  Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz konuşmasından sonra okul müdürlerinin; okullarda yaşanan sıkıntılar, eksiklikler, yemek hizmeti, taşıma hizmeti, sosyal faaliyetler konularında şikayet ve dileklerini dinledi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 Ardından söz alan Maarif Müfettişleri Başkanı Tuncay Erdoğan, bu yıl okullarımızda gerçekleşecek olan denetim faaliyetleri hakkında okul müdürlerine yaptığı  açıklamada ; çağdaş eğitim yaklaşımında denetim faaliyetlerinin personel mevcut potansiyelini bulup bireylerin kendi öz denetimini sağlamak amaçlı olduğunu söyledi.

 Toplantı Milli  Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz’in okul müdürlerine teşekkürleri ve başarı dilekleri ile sona erdi.

 06-10-201606-10-201606-10-201606-10-201606-10-201606-10-201606-10-201606-10-2016

 

 

TABAKLAR MAHALLESİ NECİP FAZIL KISAKÜREK1 BULVARI NO99 MERKEZ / BOLU - 0 (374) 280 14 00
Telefon Rehberi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.