BOLU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ İL DANIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ İL DANIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri  İl Danışma Komisyonu Toplantısı 20 Eylül Salı günü Müdürlüğümüz İzzet Baysal Toplantı salonunda yapıldı.

Özel Eğitim ve Rehberlikten sorumlu Şube Müdürümüz Saniye Yurtsever başkanlığında yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri  ve rehber öğretmenler katıldı.

Şube Müdürü Saniye Yurtsever’in açılış konuşması ardından Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz yaptığı konuşmasında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri  İl Danışma Kurulunun eğitimin sürecinde önemine değinerek akademik başarı ölçeğinin arttırılması noktasında bu kurula büyük görevler düştüğünü, geçen yıl ufak bir dokunuşla bile akademik başarının yükseltilmesi noktasında bir başarı sağlandığını bu sene daha detaylı çalışılarak daha büyük adımlar atılacağını belirtti. Okullarda lokal toplantılar yapılarak bu toplantıların ilkinin rehber öğretmenlerle en kısa sürede yapılacağını söyledi.

Okullarda karşılaşılabilecek psiko-sosyal risklerin önlenmesinde eğitimin önemli olduğuna, eğitim örgütünün asıl rolünün psiko-sosyal sorunların önlenmesi noktasında olduğuna, olaylar gerçekleştikten sonraki sürecin adli ve emniyet boyutunda devam ettiğine, eğitim boyutunda olayları son noktaya gelmeden önleme rolümüz olduğuna vurgu yaptı.

Bu amaçla psiko-sosyal travmatik olaylarla mücadelede bir psiko-sosyal müdahale ekibinin acilen oluşturulması gerektiğini,  bu ekibin çalışmaya başlamasıyla bu tür sorunların en aza indirgeneceğini  belirtti.

Bağımlılıkla mücadele konusunda her zamankinden daha çok çaba harcamamız gerektiğini ve burada öğretmen ve idarecilere büyük görev düştüğünü,  sorunu önleme noktasında daha çok çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra söz alan Şube Müdürü Saniye Yurtsever, toplantının ana temasının geçen yıl bu konuda yapılan toplantının yerel bir değerlendirilmesinin yapılması, bu eğitim öğretim yılında ilimizde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin nicelik ve nitelik olarak yükseltilmesi adına neler yapılması gerektiği, yapılan çalışmaların bir bütünlük içinde yürütülmesi, gereksinimlerin tespit edilmesi ve önerilerin değerlendirilerek ilimizin bu alandaki yol haritasını oluşturmak olduğunu belirtti.

Konuşmaların akabinde şube müdürümüz bu konuda ilimizdeki çalışmaların bilimsel bir perspektifte yürütülmesi için bir bilim ekibinin oluşturulması gerektiğini yine bu noktada , Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde bu alanda yapılmış ve yapılacak akademik yayınların saha taramalarının yapılarak bu çalışmalardan oluşturulmuş bir kütüphanenin en kısa sürede yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Ayrıca sosyal ve psikolojik riskler karşısında  kriz noktasında ; idarecilerin, eğitimcilerin ve öğrencilerin nasıl ve nerede konumlandırılacaklarına ilişkin basit ve yalın anlatımlı el broşürlerinin hızlı bir şekilde hazırlanarak hedef kitleye dağıtılmasını planladıklarını belirtti.

Konuşmalardan sonra toplantı; katılımcıların görüşler belirtmeleri , karşılaşılabilecek sorunlar ve çözümler konusunda yapılan beyin fırtınası şeklinde devam etti.

 

TABAKLAR MAHALLESİ NECİP FAZIL KISAKÜREK1 BULVARI NO99 MERKEZ / BOLU - 0 (374) 280 14 00
Telefon Rehberi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.