BOLU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR PROJESİ" TOPLANTISI YAPILDI

"HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR PROJESİ" TOPLANTISI YAPILDI

Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı insanlar olarak yetiştirebilme ;savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda , yiyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemizdeki ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkılarını sağlama amacıyla Bakanlığımız Türkiye Diyanet Vakfı ve İnsani Yardım Derneği(İHH) işbirliğinde yürütülen “ Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin ilimizde tanıtımını yapmak üzere 18/11/2016 Cuma günü saat 10’da Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğünde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Milletvekilimiz Ali Ercoşkun, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Müftüsü İzani Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdürlüğümüz Yöneticileri ile merkez okul-kurum müdürleri katıldılar.

 

Projenin İl Koordinatörü  Fatih Fedakar’ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda, konuşmasına Bakara Suresi 245. Ayetin Mealiyle başlayan Fatih Fedakar : ” ‘Kim Allah’a güzel bir borç verirse Allah da bunun karşılığını kat kat verir. Allah hayra koşanların kalbini genişletir.Hayırla işi olmayanların kalbini daraltır, sıkar da sıkar.’ İşte biz inanıyoruz ki yetimlerle ilgilenmek, onlara zaman ayırmak, mallarınızdan harcamak inşallah hayra koşmaktır. Rabbim bizleri ayeti kerime mucibince hareket edenlerden eylesin. “ diyerek mikrofona İHH Bolu İl Başkanı Fethi Sarımsakçı’yı davet etti.

 

Fethi  Sarımsakçı, İHH olarak 2010 yılından beri sadece yetim çalışması değil Bolu’da değişik alanda çalışmaları olduğunu, bundan sonra da eğitim camiasının desteği ile bütün çalışmalarında daha ileriye gitmek istediklerini ifade ederken özellikle eğitim camiasına desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

Toplantı, İnsani Yardım Vakfı’nın sunumu ardından İHH Yetim Birimi Sorumlusu Reşat Başer’in konuşması ile devam etti.

 

Reşat Başer konuşmasında: “ Yetimin konuşulduğu ortamlarda yürekler aynileşiyor, yetimi konuşmak, anmak, aramızda bulundurmak bu anlamda çok önemlidir. Etrafınızda bulunan çocuklara baktığınız zaman yetim çocukların omuzlarının düşük olduğunu, gözlerinin hafiften aşağıya düşüktür. Bunun nedenlerinden bir tanesi de aslında o sevgiye avuçlayamadıklarından dolayıdır. Bunun en güzel örneklerinden birini paylaşmak istiyorum sizinle. Pakistan’daki bir yetimhanede arkadaşlarımızdan bir tanesi çocuklardan bir tanesinin ayakkabılarının bağını açık görüyor ve küçük bir temasla beraber eğilip önüne ufaklığın ayakkabılarının bağcıklarını bağlamaya başlıyor, yan taraftaki küçük delikanlı da  arkadaşımızın önüne doğru  yaklaşmaya ve ayağını onun göreceği şekilde yaklaştırmaya başlıyor. Bunu bir yetimden başkası asla yapmaz. Bunu yapan çocuklar da işte bizim çocuklarımız. Yaşadıkları konumlar ,ortamlar, dünyalar farklı olabilir, farklı dinleri, farklı renkleri, farklı kültürleri yansıtabilirler ama biz bu toprakların insanları olarak onların hepsini kendi çocuklarımız gibi görüyoruz.”  Sözlerine yer verirken  katılımcılara Proje ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Reşat Başer, UNICEF’in raporlarına göre dünyada kayıtlı olarak 200 milyon yetimin bulunduğunu, yapılan ön araştırmalara göre ise 400 milyon yetim çocuğun olduğunu, ülkemizde ise 1.2 milyon yetim olduğunu ifade etti. “ Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 4.yılında olduklarını Bolu ilinin okullar ve kuran kursları dahil toplam 100 yetim baktığını  ve Bolu’nun çok daha güzel şeyler yapabileceğine bu çalışmaya çok daha heyecan katabileceğine inandığını söyledi.

 

Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz ise yaptığı konuşmada  Bakanlığımızın da destek vermiş olduğu İHH Koordinatörlüğünde yürütülen projenin çok güzel bir etkinlik olduğunu, bir iyilik hareketi olduğunu ve kelebek etkisiyle hem ülkemizde hem de bütün dünyada  çok güzel, çok olumlu çalışmalara vesile olduğunu belirtti. Milli Eğitim Müdürümüz, İHH’nın Anadolu’da doğmuş bir hareket olduğunu, bu vakfımızın özellikle Müslüman coğrafyasına yardımlar götürdüğünü, oradaki fakirleri, yetimleri sevindirdiğini, Anadolu topraklarının ensar olduğunu, yüzyıllardan beri yetimlere, yoksullara, düşkünlere yardım eli uzattığımızı ifade ederken, dünyada bu tarz iyilik hareketlerini göremediğimizi, bizim yetimlerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Müdürümüz, okullarımızda bulunan Değerler Eğitiminde 30 temadan bir tanesinin yardımseverlik olduğunu, çocuklarımızın yardımseverlik duygularını edinmeleri gerektiğini bu sebeple de İHH’nın bu projesini çok önemsediklerini, 222 tane okulumuzda, her okulun 2 yetim çocuğa dahi bakması halinde 444 tane yetimi sevindirebileceğimizi söyleyerek okul müdürlerinden  bu sayıyı yakalamalarını istedi.

Milli Eğitim Müdürümüz konuşmasını Peygamberimizin  “ Allah katında en sevgili ev, içinde yetimin   ikram gördüğü evdir.” Hadisi Şerifi ile bitirdi.

 

Son olarak Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun konuşma yaptı.

 

Ali Ercoşkun, konuşmasında çok önemli ve hassas bir konuda bir arada olduklarını, İHH deyince sadece yetime yönelik faaliyetlerin akla gelmediğini, dünyada kan ve gözyaşı nerede varsa sadece Müslüman coğrafyada değil tüm dünya çapında nerede bir ihtiyaç varsa, İHH elindeki imkanlarla koşmaya, yardım etmeye gayret eden ve bunu da sadece insani değerler üzerinden  gerçekleştiren bir hareket olduğunu, İHH’nın yaptığı hizmetlerden en bereketlisinin yetim organizasyonu olduğunu ifade etti.

Ali Ercoşkun, dünyada kan ve gözyaşı denildiğinde, hep Müslüman coğrafyaların akla geldiğini ve bunun Batı kaynaklı olduğunu ayrıca Batıda gerçekleştirilen bu tarz organizasyonlarda muhakkak misyonerlik tarafının olduğunu gördüğümüzü dolayısı ile İHH’nın gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin hiçbir çıkar gözetmeksizin iyilik namına,  Allah Rızası için olduğunu; bu ülkenin tarihten, geçmişten gelen değerlerinin bir devamı olduğunu vurguladı.

Milletvekilimiz, Bolu’nun, insan dokusu, yapısı anlamında naif ve kıymetli bir yapısı olduğunu dolayısıyla  bu organizasyonda belki de hedeflenenden daha fazlasının yakalanacağını ifade ederek bu çalışmalara emek veren bütün paydaşlara teşekkür etti.

 

Ülkemiz, 76 milyonluk nüfusuyla bulunduğu bölgede ve İslam dünyası içerisinde sosyal imkanların görece iyi sunulabildiği bir ülke olmakla beraber UNICEF’in rakamlarına göre 1 milyonun üzerinde yetim, öksüz ve terk edilmiş çocuğun bulunması ve 2,5 milyon korumaya muhtaç  çocuğun bulunması gerçeği bize ciddi adımlar atmamızı gerektirmektedir. Hepimiz ülkemizin ihtiyaç sahibi yetim çocukların ellerinden tutmalı, onlara iyi bir gelecek sunmalıyız.

18-11-201618-11-201618-11-201618-11-201618-11-201618-11-201618-11-201618-11-201618-11-201618-11-2016

TABAKLAR MAHALLESİ NECİP FAZIL KISAKÜREK1 BULVARI NO99 MERKEZ / BOLU - 0 (374) 280 14 00
Telefon Rehberi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.