BOLU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KÖROĞLU YAZARLIK OKULU PROJESİ BAŞLADI

KÖROĞLU YAZARLIK OKULU PROJESİ BAŞLADI

 

Köroğlu Yazarlık Okulu projesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda yapılan açılış töreni ile başladı.

Proje kapsamında yazarlık atölyeleri olarak dizayn edilerek yazarlık okulu sınıflarında geleceğin yazarları, şairleri yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Valiliğimiz ve  Belediyemiz koordinatörlüğünde başlayan Köroğlu Yazarlık Okulu projesinin açılış törenine Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz, Projenin Koordinatörü Fahri Tuna, Yazarlar  Sadık Yalsızuçanlar Fahri Tuna, Mukadder Gemici, Adem Karafilik, Mehmet Şeker, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ünlü sunucu Cihat Zafer’in  sunumu ile başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk olarak Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz katılımcılara seslendi.

Milli Eğitim Müdürümüz konuşmasında; Köroğlu Yazarlık Okulu Projesinin hayata geçmesine destek verenlere teşekkür ederek proje ile ilgili bilgiler verdi.

Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz, amaçlarının Bolu’da geleceğin yazarlarını yetiştirmek olduğunu bunun için alt yapıyı hazırladıklarını ifade ederken Proje isminin Köroğlu olarak seçmelerinin nedeninin Köroğlu’nun Bolu ile özdeşleşmiş, yiğitliği ile nam salmış, Kazakistandan Azerbaycan’a, Anadoludan Bosna Hersek’e kadar efsaneleşmiş olmasının yanı sıra Edebiyat dünyasının da çok ilgisini çeken bir sembol olması olduğunu belirtti.

 

Yusuf Cengiz: “ Biz öğrencilerimize sanal dünyadan uzak durmalarını ve kitap okumalarını istiyoruz. Belki bir adım olacaktır. Şimdi 100 öğrencimiz var ama bunun 1000’e doğru gitmesini ilerlemesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle projemizin başarılı olmasını diliyorum.” diyerek 8 ay sürecek projede şiir,  hikaye/roman,  deneme/düşünce ve  biyografi/portre alanlarında seçilecek öğrencilere yazar ve şairler tarafından eğitim verileceğini, geniş kitleleri de kapsayan aylık medeniyet söyleşileri yapılacağını, yazarlık atölyeleri olarak  dizayn edilecek yazarlık okulu sınıflarında geleceğin yazarları, şairleri yetiştirileceğini ve Projenin sonunda öğrencilerin çalışmalarından seçilen eserlerden oluşan kitabın basımı/dağıtımının yapılacağını, böylelikle ünlü yazar, şair, yönetmen ve ressamların genç yeteneklerimizin ufkunu açacak, vizyonunu genişleteceğini ifade etti.

 

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise “Bolu belediyesi olarak da Köroğlu deyince Bolu ile anlamlandı ve Dörtdivan’ın seyitler köyünde yaşadığını kabul ettiğimize göre bize de tarihimiz Köroğlu ile Türk dünyası ile kucaklaşma kaynaşma sorumluğu veriyor. Şu anki çalışmalarımız bu yönde devam ettiğini unutmayın. Evet, Köroğlu ile birkaç film çekilmiş ama bunlarda cılız kalmış. Biz dünya çapında filim yapamamışız. Şu anki Cumhurbaşkanımızla Türkmenistan da karşılaştığımızda kendisine ifade ettim. Kültür bakanımızla bunları görüştük. Başbakanımızla bunları görüştük ve inşallah Türk dünyası ile çok ciddi bir Köroğlu senaryosu ve filmi üzerinde de çalışma konusunda da kararlı onduğumuzu bilmeniz isterim. Bizim işimiz şehir imal etmek ama biz içindekileri imal edemeyiz. İşte bu tür programlar sayesinde siz değerli öğrencilerimiz de bu projelerle eğitiliyorsunuz. Bu projenin isminin başında ayrıca Köroğlu olması bizleri mutlu etti. Umarım bu proje son derece yararlı olur ve geleceğin yazarları, şairleri Bolumuzdan yetişir. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Daha sonra konuşma yapan Vali Aydın Baruş,  konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Çok önemli bir uğraş içerisine giriyorsunuz. Unutmayın ki yazarlar ve şairler insanın hakikati bulma çabası için ter döken insanlardır. Düşüncelerinizi ve hislerinizi başkalarıyla paylaştığınız ölçüde dostane ilişkiler geliştirebiliriz. Eğer düşüncelerinizi cesaretle başkalarıyla paylaşamıyorsanız, gizliyorsanız böyle bir toplumda hoşgörü, samimiyet nasıl oluşabilir. Lütfen ilişkilerinizde buna dikkat ediniz. Arkadaş, dost olmak istediğiniz kişinin veya en azından sohbet etmek istediğiniz kişinin bu özelliğine bakın. Biz içten pazarlıklı, yanında bulunan insanın üzüntüsü, gözyaşı üzerinden kendi mutluluğunu inşa edecek insanlar istemiyoruz. Başkaları için daima pozitif düşün, başkalarını kırmayın, canlarını üzmeyin. Biz dünyaya hak ve adalet götüren öncüler olduk bundan sonra da böyle olacağız. Kendinize dikkat edin. Bizim medeniyet mirasımız sizlere bu cesareti veriyor. Lütfen kendi düşüncelerinizi, kendi kanaatleriniz cesaretle dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyiniz. Önce okumak sonra konuşma sonra da yazarak düşüncelerinizi başkalarına aktarmak temel amacınız olsun.” diyerek projenin gençlerimize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni etti.

 

Vali Baruş’un konuşmasının ardından  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Vali Aydın Baruş’a, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a ve eğitime gelen yazar ve şairlere birer teşekkür çiçeği takdim edildi.

Programın devamında Yazar Sadık Yalsızuçanlar tarafından projenin ilk Medeniyet Söyleşisi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 8 ay boyunca ünlü şair, yazar, yönetmen ve ressamlar bu Medeniyet Söyleşilerini gerçekleştirecektir.

Ayrıca proje kapsamında öğrencilere Biyografi-Portre konusunda Fahri Tuna, Hikaye konusunda Mukadder Gemici, Şiir dalında Adem Karafilik ve Deneme dalında da Mehmet Şeker eğitim verecektir.

Açılış programı sonrasında Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde Deneme Atölyesinde Mehmet Şeker, Mukadder Gemici ise hikâye atölyesinde öğrencilerimize ders verdi. Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulunda Adem Karafilik şiir atölyesinde öğrencilerimizle şiir üzerine bir araya geldiler.  Sosyal Bilimler Lisesinde portre yazarı Fahri Tuna öğrencilerimizle buluştu.

 

 

 

12-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-201612-10-2016

 

 

TABAKLAR MAHALLESİ NECİP FAZIL KISAKÜREK1 BULVARI NO99 MERKEZ / BOLU - 0 (374) 280 14 00
Telefon Rehberi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.