BOLU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KÖROĞLU YAZARLIK OKULU BAŞLADI

KÖROĞLU YAZARLIK OKULU BAŞLADI

 

Bolu Valiliği himayelerinde Bolu Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında yürütülen Köroğlu Yazarlık Okulu’nun 2.’si bu yıl genişletilerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin de dahil edilmesiyle kaldığı yerden devam ediyor.

Programın açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkanı Yardımcıları İhsan Ağcan ve Emine Davarcıoğlu, Milli eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdürümüz Muvafık Kılıç, Köroğlu Yazarlık Okulunda eğitim verecek yazarlar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“ASIL AMACIMIZ DOĞRU İNSANLAR YETİŞTİRMEKTİR”

İlimizdeki 5 liseden 25’er öğrenci ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden 125 öğrencinin, Köroğlu Yazarlık Okulu Projesi kapsamında kurulacak atölyelerde eğitim alacağı projenin açılışlında konuşan Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz, projenin detaylarını anlattığı konuşmasında “ Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Köroğlu Yazarlık Okulu’nu tekrar başlatmanın sevincini yaşıyoruz. Geçen eğitim öğretim yılında yaklaşık 8 aylık bir süreçte şiir, hikaye, portre ve deneme atölyelerinde çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. Proje bitiminde ise “Köroğlu Şiir Vakitleri“ ve “Gelecek Düşleri” adında iki kitabın basımını gerçekleştirdik. Bu yıl ise öğrencilerimiz geçen yıldan farklı olarak hikaye atölyesinde Yazar Güray Süngü, deneme atölyesinde Yazar İbrahim Eryiğit, güzel sanatlar atölyesinde ise Osman Suroğlu öğretmenlerimizle birlikte olacaklar.  Medeniyet Söyleşilerinde ise; Mehmet Doğan, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman, Yazar Hüseyin Su ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Tokel bizlerle olacaklar. Bizim asıl amacımız özü ve sözü doğru insanlar ve aydınlar yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SABIRLI VE AZİMLİ OLMASI GEREKİYOR”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, “Bize bu teklif geldiğinde yapacağımız bu eğitimle nitelikli ve kaliteli insan yetiştirmeye destek sağlayacak bu programı uygulamak istedik. Benim bu projeden beklentim çok. Önemli çıktıları olacağı kanaatindeyim. Bunun da olması için öğrencilerimizin sabırlı ve azimli olması gerekiyor. Eğer biz bu başarıyı sağlarsak önümüzdeki dönem öğrencilerimizle üniversitemizde sosyal ağırlıklı bir dergi çıkartmayı aynı zamanda karikatür ağırlıklı bir dergi çıkartmayı planlıyoruz. Ümit ederim faydalı bir çalışma olur.” diye konuştu.

“BU İMKANLARI DEĞERLENDİREREK ÖZEL İNSANLAR OLABİLİRSİNİZ”

Eğitim ve kültürün önemine değinen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kafamızda olgunlaştırdığımız bir şehri dizayn ediyoruz. Bu şehir inşallah dünyada yaşanabilir kentler arasına girecek bir şehir. Bu konuda da gayretliyiz. Ama kültürel anlamda dünyada yaptığımız çalışmalarda bizim biraz daha geri de olduğumuzu görüyoruz. Bunu da eleştirmek durumundayız. Bunu yapacak olanda işte bu kurumlar ve sizlersiniz. Bu konularda sıradan insanlar olarak mevcut hayatı devam ettirebilirsiniz ve yahut da bu yetişme imkanlarını değerlendirerek hem ülkemize hem dünya insanlığına örnek olacak hem yazıda hem resimde, müzikte özel insanlar olabilirsiniz. Bunlar sizin elinizde. Bu konuda hem milli eğitim müdürlüğümüz hem üniversitemiz böyle bir çalışmaya kucak açıyor. Valimiz bu işin başında. Bizlerse emrinizdeyiz.” dedi.

“MEDENİYETİMİZİN DEĞERLERİNİ DÜNYAYA HAYKIRACAK GENÇLER YETİŞECEĞİNE İNANIYORUM”

Bolu Valisi Aydın Baruş, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında “Sevgili gençler, sizler bugün çok önemli bir cesaret gösterdiniz ve böyle bir çabanın içerisine giriyorsunuz. Geçen yıl başlattığımız Köroğlu Yazarlık Okulu projesi kapsamında katılımcı gençlerimiz çok önemli kazanımlar elde ettiler. Gelecek hayatlarında kendilerine yol gösterecek deneyimler elde ettiler.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında bu projeyle medeniyetimizin değerlerini toplumumuza ve dünyaya anlatacak gençler yetişeceğine inandığını söyleyen Bolu Valisi Aydın Baruş, “Gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gerek Rektörlüğümüzden aldığımız bilgiler üzerine 125 lise öğrencilerimizden ve 125 üniversite öğrencilerimizden bu projelere katılım sağlanıyor. Ben bu proje sayesinde hem Bolu’nun hem de Türkiye’nin fikir hayatı için ileride çok daha önemli işlere imza atacak ve bizim medeniyetimizin değerlerini diğer insanlara, toplumumuza ve dünyaya cesaretle haykıracak çok muhterem gençlerin yetişeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının akabinde Köroğlu Yazarlık Okulu’nun ilk Medeniyet Söyleşisini yapmak için sahneye çıkan Yazar D. Mehmet Doğan, “Kelimelerin Seyir Defteri” başlıklı konuşmasını yaptı.

Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman’ın “Türkiye’de Zaman” adlı fotoğraf gösterisinin izlenmesiyle son bulan programda söyleşide bulunan yazarlara protokol tarafından plaket verildi.

 

 06-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-201706-12-2017

TABAKLAR MAHALLESİ NECİP FAZIL KISAKÜREK1 BULVARI NO99 MERKEZ / BOLU - 0 (374) 280 14 00
Telefon Rehberi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.