BOLU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Valimiz Ahmet Ümit başkanlığında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı ''Okul Güvenliği Toplantısı'' İl Kültür Turizm Müdürlüğü Binasındaki Toplantı salonunda, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Emniyet Müdür Vekili Tuncay Sancak, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe, İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, kurum yöneticileri, okul müdürleri ve müdür yardımcıları, okul aile birlikleri başkanları ve başkan yardımcıları katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda sırayla kurum amirleri okulların güvenliklerinin sağlanması konusunda yapılan çalışmaları sunu şeklinde katılımcılara aktardı.

Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe gerçekleştirdiği sunumda: Dereceli okullar başta olmak üzere okullardaki güvenliğin azami ölçüye çıkartılması, okullarda bulunan güvenlik kameralarının çalışabilirliğinin kontrol edilmesi, Kayıtlı Elektronik Posta(KEP) sisteminin entegrasyonu kapsamında ve diğer müdürlüğümüzce yapılan çalışmaları aktardı.

Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe '' Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(KGYS) kapsamında ilimizde iki okul yer almaktadır. KGYS projesi kapsamında üç okulumuza daha sistemin kurulması için gerekli çalışmalar yapılmıştır ve bütçe beklenmektedir.  Okullarımızda geçici çalışan personelin kimlik ve iletişim bilgileri İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığıyla paylaşılmıştır. Okul çevresi güvenliğiyle alakalı: Trafik Eğitim alanında öğrencilerimize trafik eğitimi verilmektedir. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde trafik polisleri ve özel güvenlik görevlileri okullarımızın giriş ve çıkış saatlerinde trafik akışını düzenlemede yardımcı olacaklardır. Tüm okullarımızın bahçe ve çevre aydınlatmaları kontrol edilmiştir. Her hangi bir sorun olmadığı görülmüştür. Okullarımızın istinat duvarları kontrol edilmiş olup eğitim-öğretime engel olacak herhangi bir durum olmadığı tespit edilmiştir. İlimizde 4 ilkokulu hariç tüm okullarımızda güvenlik kamerası sistemi mevcuttur. Güvenlik kamerası olmayan okullar, öğrenci sayısının az olduğu, güvenlik açısından zafiyet oluşturmayan köylerimizde bulunmaktadır. '' dedi.

Konuşmasının devamında ''Çocuklarımızın servislerde güvenli bir şekilde taşınmalarına yönelik çalışmalarımız yapılmıştır. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde taşınmalarına yönelik ihaleler tamamlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin servis araçlarına, okullarda iniş ve binişi sırasında görevli nöbetçi öğretmen ve müdür yardımcıları her türlü desteği sağlayacaktır. Servis araçları şehir merkezinde Emniyet, kırsal ve köylerde Jandarma kolluk kuvvetlerince denetlenerek Müdürlüğümüze bildirilmektedir. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüzce kurulan bir komisyon vasıtası ile denetimler yapılmakta ve her ay yapılan denetimler Valiliğe rapor halinde sunulmaktadır. Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına Yönelik Usul ve Esaslar TİP Şartname 1. Bölüm 4. Madde (i) bendi gereği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği Madde 6/2  a ve b bentleri gereğince taşıma yapacak şoförlere eğitim verilmektedir. Bu kapsamda; 160 servis şoförü, 80 rehber personel eğitimden geçirilmiş olup sertifika almaya hak kazanmıştır.'' Şeklinde konuştu.

Müdürümüz Yasin Tepe ''Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusu başta olmak üzere açık sigara satışının önlenmesi kapsamında öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde Emniyet ve Jandarma ile koordineli şekilde denetimlerin yoğunlaştırılmasına ilişkin gerekli çalışmalar yıl boyunca sürdürülecektir. Yine bağımlılık kapsamında İŞKUR'dan tüm okullarımızda görevlendirilmek üzere özel güvenlik görevlisi istihdamı talep edilmiştir. Talep sonucu okullarımızda özel güvenlik görevlileri istihdam edilecektir. Tüm ortaokul ve liselerimizde öğretmen, yönetici, veli ve öğrencilerin yer aldığı 'Bağımlılıkla Mücadele Ekipleri' oluşturulacaktır. Bu ekipler yıl boyunca etkin bir şekilde çalışmalarını yürüteceklerdir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında bağımlılık, şiddet, istismar, intihar gibi zorlu yaşam olaylarında psikolojik ve sosyal destek sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullarımızda "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekipleri" oluşturulacaktır.'' ifadeleriyle sunumuna devam etti.

Müdürümüz Tepe ''Öğrencilerimizin gereksinimleri belirlenerek alınacak önlemlerle öğrencilerin gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla tüm öğrencilerimize ihtiyaç belirleme anketi uygulanmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda; Mesleklerini tanıma, Stresle baş etme becerileri, Yetenek, mesleki ilgi ve değerleri tanıma, Üst öğrenime geçiş sınavlarında desteğe ihtiyacı oldukları tespit edilmiştir. Bu anket sonucuna göre tüm okullarımızda uygulanabilecek yerel hedefler belirlenecektir. Okul çevrelerinde bulunan internet cafe vb. yerlerin Valilik, Belediye, Emniyet, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü temsilcilerinden oluşturulmuş bir komisyon aracılığı ile her ay düzenli olarak denetlenmekte ve denetim raporları Valilik bünyesindeki İKTS modülüne işlenmektedir.'' diyerek sunumunu tamamladı.

Bütün sunumların yapılmasının ardından Valimiz Ahmet Ümit'in yaptığı konuşmadan sonra toplantı sona erdi.

06-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-2019

TABAKLAR MAHALLESİ NECİP FAZIL KISAKÜREK1 BULVARI NO99 MERKEZ / BOLU - 0 (374) 280 14 00
Telefon Rehberi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.